Kako da budete bolji u svom poslu već danas?

Dobra organizacija obaveza, komunikacija sa kolegama i cilj kao motivacija će vam pomoći da napredujete u poslu ali pre svega da se svaki dan  zadovoljni vraćate kući.


Magazin Forbes je napravio listu saveta koji bi trebalo da vam pomognu da budete bolji u onome što radite. Izdvajamo neke od njih:

Prvo se organizujte. Sa naletom email pošte, sms poruka, društvenih mreža i ostalih načina komunikacije, postaje pravi izazov da se usredsredite i završite sav dnevni posao. Primenjujte sistem prioriteta hitnih stvari. Obaveze koje mogu da sačekaju odvojite na ‘uraditi’ listu, dajte prednost onim hitnijim. Mail proveravajte jednom u sat vremena, da biste sebi dali vremena da završite zadatke koji zahtevaju koncentraciju.

Prestanite da radite više stvari u isto vreme. Grupa istraživača sa univerziteta Stanford  objavila je studiju koja pokazuje da ljudi koji u isto vreme pišu više mailova, pretražuju više stranica i sl. ne obraćaju dovoljnu pažnju na važne stvari za razliku od onih održavaju jednostavniji tok rada.

Stavite se u podsvest vašeg šefa. Saosećajte se sa vašim šefom i otkrijte šta je to što on očekuje od svojih zaposlenih. Možda nije uvek raspoložen i ima prevelika očekivanja ali pokušajte da shvatite njegov stil i orijentaciju i uvek budite korak ispred.

Uspostavite jake veze sa kolegama. Povežite se sa ljudima koji mogu da vam pomognu, obratite pažnju na ljude koji su dugo u kompaniji, na one koji rade u ljudskim resursima, IT sektoru, pa čak i na obezbeđenje i čistačice koji verovatno imaju mnogo više informacija o kompaniji nego što možete i da zamislite. Gradite svoju ’koaliciju’.

Naučite da slušate. Slušajte šefa naravno, ali obratite pažnju i na ono što govore vaše kolege i podređeni. Pažljivo slušajte ono što govore, to vam može pomoći u postizanju većeg priznanja i poštovanja sa njihove strane.

Pokušajte da ustajete ranije. Čak 15 minuta može da vam napravi veliku razliku. Ako dođete ranije na posao, u startu ste korak ispred zadataka koje treba da obavljate taj dan. Kasnije možete čak i da se nagradite dužom pauzom za ručak ili ranijim odlaskom kući.

Profesionalnost pre svega. Neka vam jasnoća i preciznost budu cilj u svemu što radite. Ako e-mail neće dovoljno suptilno ili precizno preneti vašu poruku, uzmite telefon u ruke ili posetite saradnika lično.

Istražite informacije. Uradite mnogo istraživanja i pripreme pre nego što donesete bilo kakvu konačnu odluku. Ne trošite vreme vaših nadređenih pre nego što proverite sve informacije i utvrdite ciljeve i strategije.

Bez ulepšavanja. Poniznost nije toliko loša reč koliko se čini. Vaši uspesi govore sami za sebe, ne morate ih uzdizati i ulepšavati. Vaš šef će to ceniti.

*Izvor: Forbes, BIZLife