Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva

Institucija: Ministarstvo privrede
Rok za prijavu: od 29.5.2015 do 12.6.2015
Opis programa:

Kroz Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva – European Enterprise Promotion Awards (EEPA), Evropska komisija i ove godine nagrađuje najbolje, najoriginalnije i najkreativnije projekte/inicijative/programe na polju razvoja preduzetništva. Rok za prijavu je 12. jun 2015. godine.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope. Pored 28 zemalja članica EU, u takmičenju za najbolji model u oblasti promocije preduzetništva, učestvuju i Srbija, Island, Norveška i Turska. EEPA je šansa da vaša ideja odnosno kreativni pristup u podršci preduzetništvu uđe u takmičenje za evropsko priznanje i donese vam vidljivost i promociju širom Evrope, ali i da upravo vi date primer i poslužite kao inspiracija drugima.

Pravo učešća imaju nacionalne, regionalne i lokalne institucije i organizacije, gradovi, regioni, jedinice lokalne samouprave kao i javno-privatna partnerstva između javnih vlasti i preduzetnika, obrazovnih programa i poslovnih organizacija. Programi prekogranične saradnje takođe mogu biti nominovani ukoliko imaju podršku svih učesnika u sprovođenju odnosno ukoliko postoji njihova saglasnost. Ukoliko želite da učestvujete u Takmičenju, a niste nacionalna, regionalna i lokalna institucija i organizacija, grad, region, jedinica lokalne samouprave, projekat koji prijavljujete mora biti rezultat javno-privatnog partnerstva, tj. da ste na osnovu finansijskog sporazuma zaduženi za implementaciju programa koji je kreiralo javno telo i/ili da postoji sporazum između vas i javnog tela kojim ste na osnovu vaše ekspertize, znanja i resursa, uključeni u proces izrade praktičnih politika i/ili da je vašem konkretnom projektu data direktna podrška od strane javnog tela (ova podrška ne mora nužno biti finansijske prirode).

Bitan uslov učešća jeste da se projekat/inicijativa koja je predmet Takmičenja sprovodi minimum dve godine odnosno da je ostvarila određene rezultate koji je mogu kvalifikovati za priznanje.