Za razvoj privrede uz unapređenje tripartitnog socijalnog dijaloga

Konferencija pod nazivom „Za razvoj privrede, uz unapređenje tripartitnog socijalnog dijaloga“, u organizaciji Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta održala se u petak, 8. decembra 2017. godine u Privrednoj komori Vojvodine.

Cilj Konferencije je sagledavanje rezultata mera na unapređenju položaja privrede i zaposlenih, preduzetih u prethodnom godišnjem periodu, polazeći od usaglašenih predloga socijalnih partnera sadržanih u Platformi delovanja Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta za mandat 2016 – 2020. godine, kao i razmatranje predloga za unapređenje tripartitnog socijalnog dijaloga na nivou gradova i lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Konferenciju je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.  U svom obraćanju, Mirović je naglasio da je Pokrajinska vlada spremna na tripartitni dijalog,  jer  intenzivnog, kontinuiranog i održivog ekonomskog razvoja ne može da bude ako svi njegovi akteri tome ne daju maksimalan doprinos, niti može da ga bude ako svi oni kroz taj razvoj, u najvećoj mogućoj meri, ne ostvare i svoje interese.

Predsednik PKV Boško Vučurević izložio je statističke pokazatelje u materijalu „Aktuelna privredna kretanja u AP Vojvodini, u periodu januar – oktobar 2017. godine“.

Predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i predsedavajući PSES Stanko Krstin predstavio je materijal „Socijalnim dijalogom do unapređenja privrede“, dok je predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i član Kolegijum PSES Goran Milić prezentovao „Aktivnosti na unapređenju tripartitnog socijalnog dijaloga u gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodine“.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.