Započeti sopstveni posao nije nimalo lako, ali još teže je održati ga i omogućiti mu da raste i razvija se. Ne postoje načini da se eliminiše rizik od neuspeha, ali u svakom slučaju dobro planiranje, priprema i poznavanje situacije na tržištu može pomoći da uspete. Pre nego što se upustite u ovu avanturu kao potencijalni vlasnik posla dobro razmislite o svojoj snazi i slabostima.

Razmislite dobro o stvarima kao što su:

– da li ste spremni da sami započnete posao,

– da li ste dobri u donošenju odluka, kakvi ste u odnosu sa ljudima,

– koliko dobro umete da planirate i organizujete,

– da li je vaša želja da započnete sopstveni posao dovoljno jaka i šta to uopšte znači za vas i vašu okolinu?

Uspeh nije zagarantovan i veliki broj novotvorenih preduzeća brzo propadne, a razlozi za to su uglavnom nedostatak iskustva, nedovoljno sredstava, konkurencija, slaba prodaja, loša lokacija, korišćenje sredstava kompanije za lične potrebe, itd.   

Sve ovo ne služi da bi vas uplašilo, već naprotiv, da bi vam dalo realnu sliku i čvrst tamelj na kome ćete strpljenjem, napornim radom i planiranjem izgraditi uspešan posao.

S pozitivne strane gledano posedovanjem sopstvenog posla bićete sam svoj šef, sav trud i rad koji uložite je u vašu korist a ne u korist vašeg poslodavaca, zarada i rast su potencijalno mnogo veći nego da ste zaposleni kod nekog drugog i pruža vam se mogućnost da neprestano proširujete svoje znanje.

Kako kaže Dell Boy – KO RESKIRA TAJ PROFITIRA!!!